Mandy's Blog

Mijn gezaag, geklaag, ergenissen en blijde gebeurtenissen.. Wees welkom!

De babyslaapgids 6 juni 2010

Filed under: huisjeweltevree,Lukas — meindhi @ 8:32 pm
Tags: , , , ,

Lieve lezertjes!

Er is hopelijk verbetering op komst, ik heb online de babyslaapgids bestelt.. De url is gemakkelijk te googlen maar ik geef hem hier niet mee omdat ik niet volledig overtuigd ben. Ik denk namelijk dat ik iets te gretig de Visa-kaart getrokken heb.

Na het bestellen van dit E-boek kon ik hem namelijk niet meteen downloaden, hierop besloot ik te googlen op reacties omtrent het gebruik van dit boek. Helaas niet veel belovend.. De mensen klagen over de hoge prijs (vlotjes €30), de sumiere beschrijving en de herhalingen. Ik zat dus al in zak en as, twee dagen later, na het versturen van drie mails met de vraag waarom ik niet kon downloaden en het dreigement om een chargeback bij Paypall aan te vragen kreeg ik een Duitse reply met daarin een link naar de duitse versie van het boek. Dan hebben ze met mij de verkeerde voor, kind van een duitse moeder. Toch bleef ik koppig en ik stuurde een reply in het Nederlands met de vraag om de nederlandse versie. Nog een dag later heb ik deze eindelijk gekregen.

Alles wat ze zeggen is waar, het blijkt dat ik teveel heb betaald. Ik kreeg voor €30 en boek van een dikke 40 pagina’s waarvan 10 over mini-baby’s (tot 3mnd) en 10 over peuters en kleuters. Het merendeel gaat over kindjes die niet doorslapen. Zoonlief slaapt gelukkig wel door maar het in slaap krijgen is een ander paar mouwen. Toch staan er een aantal dingen in die we niet doen en een paar goede tips me dunkt.

Vanaf morgen dus de avant premiere ten huize Ruymen – De Jongh. Duim allemaal voor ons lieve lezertjes want de eerste drie avonden blijken de zwaarste te zijn. Nu is het een kwestie van vol te houden. We hebben trouwens vandaag al enkele dingen toegepast en na twee uur en half is hij volledig zelfstandig in slaap gevallen!

Ahjah nog een kleine opmerking over de gids, al die extra’s die erbij krijgt.. boekje met verjes en liedjes, boekje met receptjes, boekje met verhaaltjes en drie filmpjes.. Ze vallen tegen, echt waar!

Advertenties
 

3 Responses to “De babyslaapgids”

 1. moetie1 Says:

  Hopelijk lukt het met die gids!
  kan mij niet voorstellen hoe vermoeiend dit is voor jullie.

 2. rosalie Says:

  Volgens mij is de babyslaapgids voor baby’s vanaf 3 maanden en niet tot 3 maanden. Ik vond het het geld dubbel en dwars waard, Ons dochtertje was een moeilijke slaper en door de stappenplannen en tips in de gids, slaapt ze nu ook zelfstandig. het is vooral belangrijk om konsequent te zijn

  nog heel veel succes en dus vooral vol blijven houden he,

  groetjes,rosalie

 3. Femke Says:

  Heeft iemand ervaring met de babyslaapgids? Op de website van deze gids wordt behoorlijk vaag gedaan over de inhoud hiervan. De kosten zijn behoorlijk 27,50 euro en zelfs ‘afgeprijsd’ van 36,50, vermeldt de site. Echter stelt de moeder die dit heeft geschreven, er staat veel over het onderwerp slapen op internet, maar haar info is anders, vernieuwend en werkt gegarandeerd!

  De methode ‘laten huilen en elke vijf minuten gaan kijken’ vind zij net als ik niet liefdevol, maar deze methode is dat wel. Je baby zou in een week leren slapen zonder hulpmiddelen. Hoe? Dat legt ze niet uit, dan moet je de PDF downloaden voor bovenstaand bedrag. Hiervoor krijg je dan gratis vier extra’s: tips voor dutjes en drie ‘gidsen’ met slaapliedjes, verhaaltjes en recepten voor babyvoeding.

  Best risicovol, zou je denken. Je koopt in de boekhandel toch ook geen boek puur gebaseerd op de achterflap? Je wilt het zelf even doorbladeren voor je tot aankoop besluit over te gaan. Geen probleem, je kunt gebruik maken van de ‘niet goed geld terug’ garantie. Het komt me een beetje over dat hier misbruik gemaakt wordt van ouders die ten einde raad zijn van de slapeloosheid, maar goed, ik ben ten einde raad en wil weten wat er in het boek staat. Besteld dus. Bovendien vertelt de site dat 99,5% van de ouders het geld niet terugvraagt.

  Ik ontvang twee PDF’s met de genoemde slaap en dutjes tips. De drie extra’s zijn een farce. Drie amateuristische wordbestandjes waarin wat receptjes, verhaaltjes en liedjes zijn gecopy-paste.

  De methode blijkt dezelfde te zijn als die op het consultatiebureau wordt aangeraden. in bed leggen, erbij blijven of weggaan en elke vijf minuten even geruststellen, maar onder geen beding uit bed halen, dan verpest je alles! Geen hulpmiddelen houdt in dat je meteen hardcore aan de slag moet en je kind op bed moet leggen zonder speen, zonder te wiegen, zonder te voeden (alhoewel ze later die voeding wel weer als tip geeft). Het liefdevolle bestaat eruit dat je kind niet overstuur laat raken, maar het dan wel troost.

  Leg mij dan eens uit hoe je je kind dat overstuur is moet troosten terwijl het in zijn bed moet blijven liggen, je het niet mag wiegen en zelfs geen speen mag geven! Van een beetje aaien raakt een overstuur kind niet rustig is mijn ervaring. Dus ofwel je doorbreekt het patroon en troost je kind zoals je gewend bent, of je laat het overstuur in bed liggen terwijl je zingt/praat/aait. Voor ons in elk geval geen oplossing.

  Dit alles beschrijft ze in 25 pagina’s. De hele gids is 50 pagina’s waarvan wat ontspanningsoefeningen voor de ouder en tips voor peuters. Dit laatste komt erop neer dat de tips voor baby’s geknipt en geplakt zijn in deel twee van de gids en een beetje zijn aangepast op de peutersituatie.

  Een heleboel geld voor informatie die ruimschoots te vinden is in de boekhandel, bibliotheek, op het CB en op internet.

  99,5% van de downloaders schijnt het geld niet terug te vragen, ik heb dat wel gedaan. Niet omdat de methode niet zou werken, maar wel omdat het gevraagde bedrag veel te hoog is voor de geleverde waar. Dit zou echt hooguit 5 euro mogen kosten voor de moeite!

  Zijn er moeders onder jullie die eveneens het geld hebben teruggevraagd en zo ja, heb je het ook gekregen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s