Mandy's Blog

Mijn gezaag, geklaag, ergenissen en blijde gebeurtenissen.. Wees welkom!

De Zoon 27 april 2011

Filed under: Uncategorized — meindhi @ 12:14 pm

God! Dat kind is groot aan het worden. Hij is nu net gaan 21 maanden, voor de niet moeders. Hij wordt bijna twee 🙂

Hij begint vooral veel praat te krijgen.. De woorden ‘Koek, Mijn, Nee, Ja, Open, Toe, Opentoe, Tinken (drinken), Auto, Auw’ worden hier zo’n vijfduizend keer per dag herhaald. Er zijn er natuurlijk nog meer maar ik kan er niet zo vlotjes opkomen. Ik ben helaas ook niet de moeder die alles in haar speciale boekje noteert. 😦

Het valt ook enorm op dat de jonge man jaloers is. Vooral op papa! Owee als mama en papa kusjes geven en meneer zit niet tussen ons in. De groepsknuffel werd al een hele tijd geleden geïntroduceerd en is al lang geen uitzondering meer. Als we hem niet oppakken dan roept hij de hele tijd “AUW AUW AUW” terwijl hij vanzelfsprekend geen pijn heeft 🙂

Wanneer meneer zijn zinnetje niet krijgt of liever naar links wil terwijl mama en papa naar rechts gaan laat hij zich op zijn knietjes zakken. We besteden hier niet teveel aandacht aan. Omdat dit meestal op straat voorvalt nemen we hem gewoon op en stappen verder. Als hij dit thuis doet laten we hem gewoon zitten en negeren de bijbehorende krokodillentranen.

Tot voor een maand waren we zo fier als een scheet dat Lukas drie treden naar beneden deed, maar daar bleef het gelukkig bij. Maar hij heeft nu ook door dat alle trappen hetzelfde zijn en dat hij ze in se dus allemaal kan doen. Dus nu houden we ons hart vast elke keer als hij de trappen doet. Wij hebben drie verdiepen, dat zijn héél veel trappen. Zeg dat ik het gezegd heb. En omdat alles op een andere verdieping is moet meneertje dikwijls op een af de trap. Zo zitten er op het bovenste verdiep de slaapkamers, het middenverdiep bevat onder andere de leefruimtes en keuken, het tussenverdiep de badkamer en het gelijkvloers de creche. Helaas gaat Lukas zijn eigen gangetje, zo zit hij soms op zijn kamertje te spelen, tien minuten later probeert hij een humo door te spoelen of staat hij zichzelf te verwennen met oogschaduw en blush. Wanneer hij daar niet te vinden is staat hij wss een potje te roeren in de keuken. Gelukkig is alles kindvriendelijk op de trappen na maar meneer heeft een geen last van! En zolang hij geen totter van de trap maakt wij ook niet.

Het is een heerlijk ventje die kleine man. Een sterke wil en een serieus gevoel voor drama maar we mogen niet klagen. Dus dat doen we dan maar niet.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s